Мастика та марципан
Мастика це пластична маса на основі маршмеллоу або «згущеного молока», якою можна обтягнути весь торт. З неї, як із пластиліну, можна зліпити різні прикраси. Такі торти виходять дуже яскравими, іграшковими.
Фото декору тортів із мастики легко помітити у дитячих святкових фотогалереях. Аналогічним матеріалом є марципан. Ця горіхова маса з ніжним смаком дуже еластична, що дозволяє створювати з неї будь-які мініатюрні фігурки.
Крем та збиті вершки
Широко відомий спосіб прикрашання тортів олійним кремом.
- Забарвивши його харчовими барвниками у різні кольори, за допомогою кондитерського шприца робляться пишні квіти, бордюри, написи.
- Після закінчення процесу торт варто прибрати на холод, щоб крем трохи застигнув і тримав потрібну форму прикрас.
- Збитими вершками можна прикрасити торт на зразок кремової техніки, також використовуючи кондитерський шприц.
Відмінність у тому, що вершки в декорі легші, повітряні та об’ємні.