Декор тортів крок за кроком своїми руками: 130 фото ідей прикраси тортів. Інструкція з простими варіантами оформлення

Декор тортів: майстер-клас із оформлення тортів у домашніх умовах. Фото простих та красивих варіантів дизайну + поради, чим прикрасити

Символом свята, прикрасою будь-якої урочистості по праву вважається смачний та гарний торт. На сьогоднішній день широкий вибір тортів представлений у супермаркетах, пекарнях.

Дуже багато зараз і домашніх кондитерів, які своє вміння, хобі доводять до досконалості та створюють кулінарні шедеври. Щоб торт захопив гостей та привніс атмосферу свята, він має бути чудово прикрашеним та вражати з першого погляду.

Декор торта своїми руками можна створити різними способами, застосувавши унікальні техніки, та використовувати безліч доповнень.

Фрукти

Найочевиднішим декором, що завжди тішить око, і здається дуже простим у виконанні, можна вважати фрукти та ягоди. Розкласти на торті композицію з різних шматочків фруктів, додати подекуди ягоди, і апетит забезпечений.

Фрукти можна використовувати цілі, порізані на шматочки, заморожені і навіть із варення.

Але без нюансу не обійдеться:

  • Щоб фрукти не зісковзували, їх потрібно зафіксувати.
  • В якості основи для фруктової фантазії чудово підійде глазур.

Вона не надто складна у приготуванні, готується із простих продуктів:

  • Молока,
  • Цукрової пудри та вершкового масла.

При додаванні какао вийде шоколадна глазур.









Мастика та марципан

Мастика це пластична маса на основі маршмеллоу або «згущеного молока», якою можна обтягнути весь торт. З неї, як із пластиліну, можна зліпити різні прикраси. Такі торти виходять дуже яскравими, іграшковими.

Фото декору тортів із мастики легко помітити у дитячих святкових фотогалереях. Аналогічним матеріалом є марципан. Ця горіхова маса з ніжним смаком дуже еластична, що дозволяє створювати з неї будь-які мініатюрні фігурки.

Крем та збиті вершки

Широко відомий спосіб прикрашання тортів олійним кремом.

  1. Забарвивши його харчовими барвниками у різні кольори, за допомогою кондитерського шприца робляться пишні квіти, бордюри, написи.
  2. Після закінчення процесу торт варто прибрати на холод, щоб крем трохи застигнув і тримав потрібну форму прикрас.
  3. Збитими вершками можна прикрасити торт на зразок кремової техніки, також використовуючи кондитерський шприц.

Відмінність у тому, що вершки в декорі легші, повітряні та об’ємні.

Желе

Зробити торт красивішим допоможе желейна заливка. Вона надасть випічці незвичайного вигляду. Можна залити желе поверх нарізаних ягід або фруктів, зберігши їхню свіжість і апетитність.

Багатошарове різнокольорове желе при розрізанні торта виглядає дуже вражаюче.

Для створення такого ефекту желе поверх торта заливається по черзі. Кожен шар потрібно охолодити.









Шоколад у декоруванні тортів

Шоколад, будучи радістю ласунів, не може залишитися осторонь участі в прикрасі святкового торта.

  • Найпростіший спосіб зробити торт із шоколадним декором — це посипати його натертою або тонко нарізаною шоколадною стружкою.
  • Ажурні візерунки виходять чудовими із розтопленого шоколаду, якщо кондитерським шприцом нанести їх спочатку на пергаментний папір, а потім перенести на торт.

Шоколад можна використовувати:

  • Молочний,
  • Білий,
  • Чорний,
  • Пористий.

Вафельна прикраса

Дуже оригінально виглядають торти, прикрашені вафельними картинками. Продаються такі картинки на основі вафельних коржів різних тематик у всіх кондитерських магазинах.

Щоб зробити вафлі із зображенням у домашніх умовах, потрібно придбати спеціальний принтер та харчове чорнило різних кольорів.

Як зробити декор для торта з вафельним коржем:

  1. Площина торта добре розгладити.
  2. Основою для вафельного коржа має бути мастика, глазур або крем.
  3. Тильний бік картинки змастити за допомогою силіконового пензлика медом, цукровим сиропом.
  4. Покласти на поверхню торта та притиснути.
  5. Приховати край вафлі за допомогою бордюру зі збитих вершків.









Техніка айсингу

Айсинг – крижаний візерунок, тонка та філігранна кондитерська техніка створення прикрас. Найчастіше айсинг використовується для декору весільного торта. Прикраси в цьому стилі не розтікаються, чудово тримаються на поверхні і виглядають як крижаний візерунок на склі.

Виконуються спеціальним кондитерським шприцом із вузькою насадкою. Витончене мереживо, ажурні візерунки, розпис бортиків, різні написи вдасться створити за допомогою техніки айсинг.

Використання інших солодких виробів для декору

Швидко, але креативно можна прикрасити торт готовими кондитерськими виробами.

Чудово підійдуть всі види цукерок:

  • Крім льодяникових,
  • Іриски,
  • Вафельні трубочки,
  • Мармелад,
  • Бізе.

Зовсім простий спосіб декорування торта — використовувати посипання.

У продажу є величезний вибір посипок:

  • Квіточки,
  • Зірочки,
  • Кульки,
  • Палички,
  • Метелики.

Вона може бути різнобарвною, золотою, срібною, перламутровою. Апетитно виглядає посипання з кокосової стружки, горіхів, крихти печива.









Застосування декор-гелю

Декор-гель – справжня знахідка для кондитера. Він схожий структурою з желе, але декор гель для торта більш щільний і стійкий до зовнішніх впливів. За допомогою гелю можна наклеїти вафельний лист, а також зверху захистити його від розтріскування та пересихання.

Торт, покритий основою гелю, буде блискучим, з оригінальною рівною поверхнею.

Будь-які фігурки, елементи прикрас можна закріпити ним, як клеєм. При охолодженні торта декор-гель захистить його від конденсату та намокання. Щоб ягоди на готовому виробі не постраждали при зберіганні, їх вмочують у гель, через що вони набувають розкішного товарного вигляду.

Декор-гель наносять на поверхню торта широким пензлем зі штучного ворсу, рухаючись нею строго в одному напрямку. Потім дають покриттю висохнути.

Для прикраси тортів у кондитерських відділах представлено безліч декоративних елементів:

  • Шоколадні та мармеладні фігурки;
  • Фігурки з мастики;
  • Бусини;
  • їстівні квіти;
  • Декоративні фрукти;
  • Бордюрні стрічки;
  • блиски.

Можна вибрати будь-яку із запропонованих технік декору або вигадати власну. Творчий підхід та гарний настрій допоможуть зробити торжество та святковий десерт до нього незабутнім.

Фото красивого декору тортів