Желе
Зробити торт красивішим допоможе желейна заливка. Вона надасть випічці незвичайного вигляду. Можна залити желе поверх нарізаних ягід або фруктів, зберігши їхню свіжість і апетитність.
Багатошарове різнокольорове желе при розрізанні торта виглядає дуже вражаюче.
Для створення такого ефекту желе поверх торта заливається по черзі. Кожен шар потрібно охолодити.
Шоколад у декоруванні тортів
Шоколад, будучи радістю ласунів, не може залишитися осторонь участі в прикрасі святкового торта.
- Найпростіший спосіб зробити торт із шоколадним декором — це посипати його натертою або тонко нарізаною шоколадною стружкою.
- Ажурні візерунки виходять чудовими із розтопленого шоколаду, якщо кондитерським шприцом нанести їх спочатку на пергаментний папір, а потім перенести на торт.
Шоколад можна використовувати:
- Молочний,
- Білий,
- Чорний,
- Пористий.