Використання інших солодких виробів для декору
Швидко, але креативно можна прикрасити торт готовими кондитерськими виробами.
Чудово підійдуть всі види цукерок:
- Крім льодяникових,
- Іриски,
- Вафельні трубочки,
- Мармелад,
- Бізе.
Зовсім простий спосіб декорування торта — використовувати посипання.
У продажу є величезний вибір посипок:
- Квіточки,
- Зірочки,
- Кульки,
- Палички,
- Метелики.
Вона може бути різнобарвною, золотою, срібною, перламутровою. Апетитно виглядає посипання з кокосової стружки, горіхів, крихти печива.
Застосування декор-гелю
Декор-гель – справжня знахідка для кондитера. Він схожий структурою з желе, але декор гель для торта більш щільний і стійкий до зовнішніх впливів. За допомогою гелю можна наклеїти вафельний лист, а також зверху захистити його від розтріскування та пересихання.
Торт, покритий основою гелю, буде блискучим, з оригінальною рівною поверхнею.
Будь-які фігурки, елементи прикрас можна закріпити ним, як клеєм. При охолодженні торта декор-гель захистить його від конденсату та намокання. Щоб ягоди на готовому виробі не постраждали при зберіганні, їх вмочують у гель, через що вони набувають розкішного товарного вигляду.
Декор-гель наносять на поверхню торта широким пензлем зі штучного ворсу, рухаючись нею строго в одному напрямку. Потім дають покриттю висохнути.
Для прикраси тортів у кондитерських відділах представлено безліч декоративних елементів:
- Шоколадні та мармеладні фігурки;
- Фігурки з мастики;
- Бусини;
- їстівні квіти;
- Декоративні фрукти;
- Бордюрні стрічки;
- блиски.
Можна вибрати будь-яку із запропонованих технік декору або вигадати власну. Творчий підхід та гарний настрій допоможуть зробити торжество та святковий десерт до нього незабутнім.