Рецепт виготовлення лавандового мила для початківців
Для одного 100-грамового шматка знадобляться:
- 80 г готової мильної основи або дитячого мила;
- 1 чайна ложка гліцерину;
- 3 чайні ложки оливкової олії;
- 7 крапель ефірної лавандової олії;
- 2 столові ложки води, а краще молока, яке зробить мило менш ламким;
- Фіолетовий харчовий барвник.
Приготування:
- Гліцерин та оливкова олія нагріти в мисці на водяній бані.
- Додати подрібнене дитяче мило або мильну основу, продовжувати розтоплювати, трохи помішуючи.
- Додати воду або молоко та варити суміш на водяній бані до консистенції сметани.
- Потім додати фіолетовий барвник, ефірну олію лаванди, перемішати та вилити суміш у форму.
- Через день вийняти застигле мило з форми та просушити його протягом кількох днів.
Зварене самостійно «живе» мило — чудовий спосіб забезпечити свою шкіру натуральними корисними речовинами. Можна постійно експериментувати, створюючи адаптований для певних завдань косметичний догляд.