Наповнювач
В’язані фрукти наповнюють для створення форми виробу. Як наповнювач пропонуються такі типи матеріалів:
- Штучні: синтепон, холлофайбер, гранули скла, металу або пластику;
- Природні: крупи, горох, кавові зерна.
Іграшка пов’язана щільно набивається наповнювачем. Продаються спеціальні палички для набивання, але можна використовувати інший кінець металевого гачка або спицю. Коли в’яжуться не об’ємні і плоскі іграшки, наповнювач не потрібен.
З чого почати?
Якщо немає досвіду виготовлення маленьких іграшок, починають в’язати фрукти, що мають круглу форму.
- Це може бути яблуко, мандарин, апельсин, вишня.
- Потім можна перейти до складніших виробів — ананас, банан, груша, лимон.
Круглі фрукти в’яжуться однаково, і відрізняються вони лише розміром, кольором пряжі, технікою стяжки для надання форми, наявністю або відсутністю стебла і листа.
Починають в’язати всі фрукти однаково. Це стосується у разі використання і спиць та гачка.Якщо в’яжуть короткими спицями, то починають із набору трьох петель і далі в’яжуть по колу.
При використанні гачка надходять таким чином:
- Намотують нитку на олівець або палець 2-3 рази або роблять 4 повітряні петлі та закріплюють у кільце («кільце амігурумі»)
- Кільце знімається
- Обв’язується кільце по колу (6 стовпчиків без накиду)
- Першу та останню петлі з’єднують
- Підтягують за початковий кінець нитки до утворення щільного диска
Далі в’яжуть за відповідною схемою для кожного виду фруктів.