Вязані фрукти: схеми з фото та описом. Вязані іграшки спицями та гачком. Покроковий майстер-кас для початківців

Наповнювач

В’язані фрукти наповнюють для створення форми виробу. Як наповнювач пропонуються такі типи матеріалів:

  • Штучні: синтепон, холлофайбер, гранули скла, металу або пластику;
  • Природні: крупи, горох, кавові зерна.

Іграшка пов’язана щільно набивається наповнювачем. Продаються спеціальні палички для набивання, але можна використовувати інший кінець металевого гачка або спицю. Коли в’яжуться не об’ємні і плоскі іграшки, наповнювач не потрібен.

З чого почати?

Якщо немає досвіду виготовлення маленьких іграшок, починають в’язати фрукти, що мають круглу форму.

  • Це може бути яблуко, мандарин, апельсин, вишня.
  • Потім можна перейти до складніших виробів — ананас, банан, груша, лимон.

Круглі фрукти в’яжуться однаково, і відрізняються вони лише розміром, кольором пряжі, технікою стяжки для надання форми, наявністю або відсутністю стебла і листа.

Починають в’язати всі фрукти однаково. Це стосується у разі використання і спиць та гачка.Якщо в’яжуть короткими спицями, то починають із набору трьох петель і далі в’яжуть по колу.

При використанні гачка надходять таким чином:

  1. Намотують нитку на олівець або палець 2-3 рази або роблять 4 повітряні петлі та закріплюють у кільце («кільце амігурумі»)
  2. Кільце знімається
  3. Обв’язується кільце по колу (6 стовпчиків без накиду)
  4. Першу та останню петлі з’єднують
  5. Підтягують за початковий кінець нитки до утворення щільного диска

Далі в’яжуть за відповідною схемою для кожного виду фруктів.