Декор з використанням яєчної шкаралупи
Використання яєчної шкаралупи використовується для декорування пляшок у стилі Прованс. Мініатюрні деталі створюють ефект кракелюру. Їх фіксують поверх зображення та покривають акриловими фарбами.
- Попередньо шкаралупу миють від внутрішнього вмісту. Плівку необхідно обережно видалити. Далі тверду оболонку сушать протягом декількох днів при кімнатній температурі. Після цього можна поламати на деталі потрібного розміру.
- Зафіксувати шматочки допоможе клей ПВА. Переваги цього складу полягають у його хорошій зчіпці між декораціями та основою предмета. Після висихання він не залишає слідів і не змінює яскравих фарб.
- Завершальним штрихом буде використання акрилових барвників, які допоможуть зробити деталі більш вираженими. Щоб уникнути зміни відтінку, потрібно використовувати прозорий лак. Цей склад продовжуватиме експлуатаційні якості задекорованого предмета.