Як вибрати бісер
Бажано використовувати якісні зразки відомих фірм.
- Чеський бісер вважається оптимальним за співвідношенням ціни та якості, всі бісеринки в ньому однакові, рівні, браку мало. Колірна гама, вибір форм та розмірів дуже великі.
- А ось китайська, часто продається великими пачками, хоч і дешевша, але гірша за якістю.Перед роботою його обов’язково потрібно перебрати, як крупу, видаляючи надто «товсті» та «худі» бісеринки, а також шлюб із надто маленькими дірочками або без них.
Якщо цього не зробити та плести з нерівномірного бісеру, загальний вигляд виробу погіршиться. Десь джгут буде зайво ослаблений, а десь затягнутий.
У спеціалізованих магазинах можна зустріти і японський бісер. Вартість його висока, але і якість чудова. Колірна палітра різноманітна, а дірочки акуратні та великі за розміром.